Loodzware loting voor FC Twente in mogelijke Europese play-offs

Reacties

Een loting heeft uitgewezen wat de eventuele laatste horde van FC Twente wordt op weg naar de groepsfase van de Conference League. De UEFA koppelde dinsdag in Nyon FC Twente aan Fiorentina, maar de Eredivisionist moeten eerst de derde voorronde overleven. De koppeling aan de Italiaanse club kan als zwaarste loting gezien worden voor FC Twente.

Loodzware loting voor FC Twente in mogelijke Europese play-offs
© Pro Shots

FC Twente speelt eerst een tweeluik tegen FK Cukaricki en komt bij het uitschakelen van de Serviërs dus in de play-offs uit tegen Fiorentina. Andere potentiële tegenstanders waren Brøndby IF, FC Basel, Breidablik, Istanbul Basaksehir, APOEL Nicosia of FC Kyzylzhar Petropavlovsk. FC Twente begint in de mogelijke play-offs met een uitwedstrijd in Florence.

Fiorentina werd afgelopen seizoen zevende in de Serie A en gaf deze zomer ruim twintig miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Met Dodô kwam er een nieuwe rechtsback, Rolando Mandragora werd overgenomen van Juventus. La Viola deed ook zaken met Real Madrid door Luka Jovic binnen te halen. Al met al zal FC Twente het niet makkelijk krijgen tegen de club waar Sofyan Amrabat (ex-Feyenoord en ex-FC Utrecht) onder contract staat.

De wedstrijden in de play-offronde staan voor 18 en 25 augustus op het programma, daarvoor wordt er gespeeld op 4 en 11 augustus. Bij eliminatie is er geen vangnet voor FC Twente. AZ komt ook uit in de derde voorronde van de Conference League, zij spelen tegen Dundee United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.