Lokale krant fikt Weghorst af: 'Totaal geen balans met teamgenoten'

Reacties

Manchester United en Leeds United speelden woensdagavond een uiterst vermakelijke wedstrijd, de bezoekers hielden hun erfvijand op Old Trafford knap op 2-2. Na dertien thuiszeges op rij moest de ploeg van Erik ten Hag genoegen delen met een puntendeling, en dat is uiteraard reden voor kritiek.

Lokale krant fikt Weghorst af: 'Totaal geen balans met teamgenoten'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Leeds United
Leeds United

Wout Weghorst moet het bijvoorbeeld ontgelden. De spits uit Borne kende een anonieme avond en werd na een uur gewisseld bij een achterstand tegen de degradatiekandidaat van Elland Road. Sky Sports spaart hem nog een beetje met een vijf, maar in de stadskrant Manchester Evening News zijn de messen geslepen: Weghorst krijgt een drie en een venijnig stukje kritiek. 'Hij heeft totaal geen balans met zijn ploeggenoten, die nog steeds geen idee hebben hoe ze hem moeten bereiken. Totaal ineffectief.'

Er waren meer onvoldoendes. David de Gea kreeg een vijf en wordt bij beide goals niet vrijgepleit, Raphaël Varane heeft hetzelfde cijfer, alsmede Bruno Fernandes. Alejandro Garnacho krijgt een vier omdat hij twee enorme kansen miste, en Fred moet het net als Weghorst met een drie doen omdat hij de ene na de andere bal inleverde.

Leeds Live, de tegenhanger van de krant uit Manchester, heeft ook cijfers gegeven aan de spelers van de ploeg die zij volgen. Invaller Crysencio Summerville, die al na acht minuten moest opdraven om de geblesseerde Luis Sinisterra te vervangen, krijgt een zeven. Uitblinker bij de withemden is volgens het dagblad ex-Ajacied Maximilian Wöber. 'Hij verdiende het om te winnen. De Oostenrijker was de laatste verdedigende linie die ze nodig hadden om uit diepe gaten te komen', is de begeleidende tekst bij zijn cijfer, een negen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.