Lodeweges moet zonder Uth opgeleefd Dordt beteugelen

Reacties

Dwight Lodeweges moet het vrijdagavond stellen zonder clubtopscorer Mark Uth tegen het gedreven en defensievere FC Dordrecht. De trainer van SC Heerenveen verwacht een zware klus tegen de hekkensluiter.

Lodeweges moet zonder Uth opgeleefd Dordt beteugelen

'Het is vervelend dat Mark er niet bij is, want hij schiet ze makkelijk binnen. Maar dat zullen we anders op moeten lossen', zegt Lodeweges op de clubwebsite. De 23-jarige spits is geschorst en was dit seizoen al twaalf keer trefzeker namens de Friezen, een aantal dat hem behalve clubtopscorer ook topschutter in de Eredivisie maakt.

Heerenveen boekte de laatste weken knappe zeges op achtereenvolgens FC Utrecht (2-1) en Vitesse (4-1). Toch is Lodeweges er niet gerust op dat dit tegen de hekkensluier opnieuw het geval is. 'We mogen genieten van de mooie zege, maar vorige week telt niet meer. Dit is weer een hele andere wedstrijd.'

'Dordrecht zal de ruimtes klein houden en zeggen van bekijk het maar. Ze nemen wat minder risico, spelen realistischer. Maar wel met ziel en zaligheid', legt Lodeweges uit. De nummer achttien van de Eredivisie is na de winterstop iets defensiever gaan spelen en pakte vorige week drie punten in de streekderby tegen Excelsior (1-0), waardoor het geloof in handhaving weer toenam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.