Lodeiro: 'Geniet ervan met Seedorf samen te spelen'

Nicolás Lodeiro geniet ervan met Clarence Seedorf samen te spelen bij Botafogo. De voormalige Ajacied zegt veel te leren van de Nederlander, die zijn tweede jeugd beleeft bij de Braziliaanse club.

Lodeiro: 'Geniet ervan met Seedorf samen te spelen'

Beide spelers waren belangrijk voor elkaar in een wedstrijd om het staatskampioenschap van Rio tegen Nova Iguaçu (4-1 winst). Lodeiro (24) bereidde de treffer van de 37-jarige Seedorf voor en vice versa. Seedorf oogstte na afloop veel bewondering van zijn teamgenoot.

'Ik zag zijn dribbel op televisie en het was ongelooflijk', aldus Lodeiro over de voorbereidende actie van Seedorf, die Lodeiro zelf met een kopbal in duikvlucht afmaakte. 'Ik had nooit gedacht dat hij die passeerbeweging zou maken.'

Niet alleen tijdens de wedstrijd van zondag was Lodeiro onder de indruk van Seedorf. 'Ik geniet er heel erg van met hem samen te spelen', aldus de Uruguayaan. 'Hij heeft geweldige kwaliteiten. Ik probeer altijd op hem te letten, zowel binnen als buiten het veld. Ik leer veel van hem.'

Lodeiro speelt net als Seedorf sinds deze zomer bij Botafogo, dat hem transfervrij overnam van Ajax. De wedstrijden om het staatskampioenschap kunnen worden gezien als voorbereiding op het volgende seizoen, dat eind mei aanvangt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen