Locadia en Cocu danken Nilis voor wijze lessen

Reacties

Phillip Cocu roemde de rol van Jürgen Locadia én Luc Nilis na de 3-2 bekerzege op Heracles Almelo. Ook beaamde hij dat zijn opvallende omzettingen precies zo uitpakten als hij gehoopt had.

Locadia en Cocu danken Nilis voor wijze lessen

Terwijl PSV door de rode kaart van Remko Pasveer met tien man speelde, wisselde Cocu in de slotfase offensief door middenvelder Stijn Schaars te vervangen door aanvaller Florian Jozefzoon. Hij ging met Jürgen Locadia om diepe spits Luuk de Jong heen spelen. 'Jürgen en Flo deden dat erg goed. We waren erg dreigend met tien man, dat ging uitstekend', aldus Cocu tegen FOX Sports.

Cocu zag die offensieve zet vlak voor tijd worden beloond via de 3-2 van Locadia, die met een mooi schot in de verre hoek afrondde. 'In het verleden probeerde ik ballen altijd zo hard mogelijk te schieten, maar Luc Nilis (spitsentrainer PSV, red.) heeft me uitgelegd dat op tachtig procent schieten vaak beter is', zei Locadia. Cocu beaamt de invloed van Nilis. 'Het is belangrijk om vastigheid in je trap te krijgen en dan is tachtig procent vaak genoeg, zoals je hebt kunnen zien. Locadia traint veel met Nilis en heeft in beide benen een uitstekend schot.'

'Het vak van trainer is altijd leuk, maar het geeft extra glans en tevredenheid als je zo trots kunt zijn. Ik ben vaak kritisch, maar als het goed is geef ik ook complimenten. We hebben met tien man een 2-1 achterstand weggewerkt. Dat toont aan dat we karakter en kwaliteit hebben', sloot Cocu af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.