'Liveverslag' van een duel dat al gespeeld is: het geheime debuut van Van de Beek

Reacties

Het officieuze debuut van Donny van de Beek houdt Engeland in zijn greep, maar het gaat niet over de voetbalkwaliteiten van de Manchester United-middenvelder. De gang van zaken rondom het oefenduel met Aston Villa wordt door de Engelse pers breed uitgemeten. De wedstrijd is al gespeeld, maar men tast in het duister over de uitslag.

'Liveverslag' van een duel dat al gespeeld is: het geheime debuut van Van de Beek
© MUTV

Het gaat zelfs zover dat Manchester Evening News de zojuist gepubliceerde livestream aan het bekijken is en na de wedstrijd een liveverslag bijhoudt op de website. Op het moment van schrijven is de wedstrijd '25 minuten oud' en heeft Aston Villa al gescoord via Ollie Watkins.

Man United kondigde zaterdagochtend aan dat er geoefend zou worden tegen Aston Villa, maar meteen werd ook duidelijk dat media niet welkom waren bij het besloten oefenduel. En dus kwam de informatie maar mondjesmaat binnen. Man United gaf de opstelling van manager Ole Gunnar Solskjaer prijs in een voorbeschouwing op de livestream.

Daarin was plek voor Van de Beek, die naast Scott McTominay op het middenveld stond, achter nummer 10 Marcus Rashford. Ook Van de Beeks landgenoot Timothy Fosu-Mensah kon rekenen op een basisplek, hij stond centraal achterin naast aanvoerder Harry Maguire.

Na de wedstrijd, waar verder dus helemaal geen informatie over naar buiten was gekomen, kondigde Man United aan dat er een livestream vanaf 23.00 uur (Nederlandse tijd) beschikbaar was, om de wedstrijd alsnog te zien. Deze wedstrijdbeelden werden echter wel achter een betaalmuur geplaatst, waardoor lang niet iedereen Van de Beek in actie kon zien. Manchester Evening News dus wel, zij zagen dat Van de Beek in de openingsfase een behoudende rol had op het middenveld, maar dat hij zijn zo kenmerkende loopactie naar voren ook mocht maken.

De goal van Aston Villa, inmiddels geverifieerd via de livestream, kon Maguire overigens aangerekend worden. Hij zou niet snel genoeg hebben gereageerd op de loopactie van Watkins, die met het hoofd de score opende in de zestiende minuut. Of het daarbij blijft, zal pas over zo'n zeventig minuten blijken, als de livestream is afgelopen. Voor de liefhebber: het liveverslag van Manchester Evening News is hier te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.