Liverpool walst met Wijnaldum over Barcelona heen

In de strijd om de International Champions Cup heeft Liverpool een ruime overwinning geboekt op Barcelona: 4-0. Met name Sadio Mané liet zich zien op Wembley.

Liverpool, waar de van Newcastle United afkomstige Georginio Wijnaldum een basisplaats had, kwam na een kwartier op voorsprong via Mané. Na een vloeiende aanval schoot de aanvaller overtuigend binnen. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt van Liverpool sinds hij deze zomer van Southampton werd overgenomen.

Lionel Messi kreeg nog voor rust een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar de inzet van de Argentijn belandde op de paal. Liverpool was echter over de hele wedstrijd de bovenliggende partij en besliste de wedstrijd vroeg in de tweede helft in een tijdsbestek van ruim een minuut.

Na uitstekend voorbereidend werk van Mané gleed Javier Mascherano onder druk van Jordan Henderson de bal in het eigen doel en niet veel later rondde Divock Origi koel af. Het had nog erger voor Barça kunnen aflopen, want Roberto Firmino miste in het eerste kwartier na rust nog een enorme kans op 4-0.

In de extra speeltijd maakte Liverpool echter alsnog het vierde doelpunt. Marko Grujic kopte schitterend binnen na een heel fijne pass van Lazar Markovic. Luis Suárez stond op dat moment niet meer op het veld bij Barcelona. De oud-speler van Liverpool ging een kwartier voor tijd met een staande ovatie van het veld.

Liverpool zal na de ruime zege met vertrouwen uitkijken naar de start van de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp start zondag 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Arsenal. Een week later vindt de eerste speelronde van de Primera División plaats. Barcelona neemt het dan thuis op tegen Real Betis.