Liverpool vraagt Suarez juist wél handen te schudden

In Engeland wacht komend weekend opnieuw een pikant duel vanwege het veelbesproken traditionele handen schudden. Waar Anton Ferdinand (Queens Park Rangers) dit weekend de handen van John Terry en Ashley Cole weigerde, zal op het traditionele begroetingsritueel bij de wedstrijd van zondag tussen Manchester United en Liverpool mogelijk opnieuw de nodige spanning zitten.

Liverpool vraagt Suarez juist wél handen te schudden

In dat duel ontmoeten Luis Suarez en Patrice Evra elkaar mogelijk weer. De twee leven vanaf november 2011 in onmin met elkaar omdat Liverpool-aanvaller Suarez de United-linksback racistisch bejegend zou hebben. Dat kostte de voormalige Ajacied acht duels schorsing.

In een van de daaropvolgende onderlinge ontmoetingen weigerde Suarez – evenals Ferdinand dit weekend – de hand van Evra voorafgaand aan het duel. Zaterdag stond de veelbesproken ontmoeting tussen Terry en Ferdinand op het programma. De Chelsea-verdediger zou in een eerder duel de broer van United-verdediger Rio eveneens racistisch benaderd hebben en moest daarvoor zelfs voor de rechter verschijnen. Hoewel de rechter de Engelsman vrijsprak, loopt er nog wel een onderzoek van de Engelse voetbalbond (FA).

Anton Ferdinand toonde zaterdag het voorval nog niet vergeten te zijn en sloeg zowel Terry als Ashley Cole – die bij de rechtszaak werd opgeroepen als getuige – over. Even later weigerde ook QPR-aanvoerder Park-Ji Sung de hand van Terry.

Met die gebeurtenissen in het achterhoofd heeft Liverpool Suarez opgeroepen zich zondag wél van zijn goede kant te laten zien. Overigens is het nog maar de vraag of Evra op tijd fit is voor de topper van zondag, afgelopen weekend werd hij vanwege fysieke malheur immers nog vervangen door Alexander Büttner. De Nederlander kende met een assist en een goal een droomdebuut.

Liverpool-coach Brendan Rodgers kent het imago van Suarez, die zondag nog maar eens een gele kaart ontving in het duel met Sunderland (1-1) na een onvervalste schwalbe. 'Hij moet daar voorzichtig mee zijn', doelt de coach op de schwalbe, maar ook op het treffen van zondag. 'Hij is nu eenmaal een emotionele jongen. Dat hoort gewoon bij hem. Maar verder heb ik geen klachten. Hij is een plezier om mee te werken.' Bekijk hier hoe Ferdinand toont nog altijd boos te zijn op Terry en Cole. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's