Liverpool staat voor impopulair besluit door Salah-wens Egyptische bond

Reacties

Liverpool dreigt Mohamed Salah in 2024 twee keer voor een langere periode te moeten missen door verplichtingen met het Egyptische nationale elftal, maar krijgt door FIFA-regelgeving de kans om de impopulaire beslissing te nemen om Salah toch thuis te houden.

Liverpool staat voor impopulair besluit door Salah-wens Egyptische bond
© Pro Shots

Salah kan in 2024 met het Egyptische elftal uitkomen tijdens de Afrika Cup en op de Olympische Spelen. Tijdens dat laatste toernooi kan Salah als dispensatiespeler uitkomen voor het Olympische elftal van Egypte. Coach Rogerio Micale zou dit graag zien. ‘We verwelkomen Salah van harte’, aldus Micale op Egyptische nationale tv. ‘Hij is voor ons even belangrijk als Neymar voor Brazilië.’

Mocht Salah geselecteerd worden, dan zal de Egyptenaar in 2024 een flink aantal wedstrijden missen met Liverpool. Tijdens de Afrika Cup in januari zal Salah minstens vier weken afwezig zijn, terwijl de Egyptenaar bij een deelname aan de Olympische Spelen Salah de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de eerste Premier League-wedstrijden moet missen.

Weigeren
Liverpool zal niet juichen om dat vooruitzicht, maar kan in het geval van de Afrika Cup weinig doen aan een selectie van de Egyptische sterspeler. Omdat de Afrika Cup een officieel FIFA-toernooi is, zijn clubs verplicht om hun spelers af te staan.

In het geval van de Olympische Spelen ligt dat anders. Clubs mogen weigeren om hun spelers af te staan aan het grootste sportevenement ter wereld. Liverpool komt daardoor voor een impopulair besluit te staan.

Eerder deed Ajax hetzelfde met Lisandro Martínez en Antony voor de Olympische Spelen in Tokio, al kreeg de Braziliaan uiteindelijk alsnog groen licht van zijn club om met Brazilië naar de Olympische Spelen te gaan. Dat werd een succes, want Brazilië won het toernooi in 2021.

Bekijk hier al onze video's
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.