Liverpool sprokkelt, strohalm Fulham, Sunderland veilig

Liverpool stelde op halve kracht de vierde plaats zo goed als zeker. Sunderland speelde zich veilig in blessuretijd en Fulham boekte de meeste progressie van alle ploegen die nog wél tegen degradatie knokken.

Birmingham City-Liverpool 2-2Met het oog op de return in de halve finale van de Champions League tegen Chelsea, had Liverpool-coach Rafael Benítez veel spelers rust gegeven. Het kwam de Spaanse manager op een 2-0 achterstand te staan. Mikael Forsell schoot de thuisclub op een voorsprong en uit een vrije trap maakte Sebastian Larsson er 2-0 van. Door de aansluitingstreffer van Peter Crouch en de gelijkmaker van Yossi Benayoun pakte Liverpool toch een punt en kan het de vierde plaats bijna niet meer ontgaan.

Sunderland-Middlesbrough 3-2Met een kopbal in blessuretijd stelde Daryl Murphy het verblijf van Sunderland in de Premier League veilig. Door de 3-2 zege is de ploeg van coach Roy Keane niet meer in te halen. Middlesbrough is nog niet zeker van lijfsbehoud. Dat was onder andere zuur voor Afonso Alves, die er met een doelpunt en een assist voor had gezorgd dat de gasten op een gelijkspel leken af te stevenen.

Manchester City-Fulham 2-3Voor Fulham leek degradatie erg dichtbij te komen nadat het op bezoek bij Manchester City op een 2-0 achterstand was gekomen. Stephen Ireland schoot prachtig de 1-0 in de verre hoek en Benjani Mwaruwari verdubbelde de voorsprong.

Fulham toonde veerkracht en scoorde drie keer in de laatste twintig minuten. Diomansy Kamara (foto) was met twee goals de grote man bij de gasten uit Londen. Danny Murphy droeg ook zijn steentje bij door een strafschop in twee instanties te benutten. Fulham moet in twee duels drie punten goedmaken op de concurrentie.

Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 1-1Bolton stal een kostbaar punt bij het bezoek aan White Hart Lane. Tottenham Hotspur was veel beter, maar wist het net niet te vinden. Dat deed Stelios Giannakopoulos vlak na rust wel, door van dicht bij de 0-1 binnen te tikken. The Spurs kwamen gelijk doordat Steed Malbranque een schot van Robbie Keane van richting veranderde, maar Dimitar Berbatov liet een grote kans op de winst onbenut.

Wigan Athletic-Reading 0-0De twee degradatiekandidaten boden weinig spektakel. De 0-0 was met name gunstig voor Wigan, dat bijna veilig is. Reading heeft slechts één punt meer dan Birmingham City, dat de onveilige achttiende plaats bezet. Bij de thuisclub viel Mario Melchiot uit met een liesblessure.