Liverpool sluit 2010 af met exemplarische nederlaag

Liverpool heeft het dramatische kalenderjaar 2010 in stijl afgesloten. The Reds verloren in eigen huis van hekkensluiter Wolverhampton Wanderers: 0-1. De nederlaag is exemplarisch voor het zeer teleurstellende seizoen dat de ploeg van trainer Roy Hodgson vooralsnog beleeft.

Liverpool sluit 2010 af met exemplarische nederlaag

De thuisploeg startte met Dirk Kuijt en Stephen Gerrard in de basis. De Engelse aanvoerder van Liverpool keerde terug na lang uit de roulatie te zijn geweest met een hamstringkwetsuur. De terugkeer van Gerrard kon de gastheren echter niet inspireren, in de eerste helft bleef Wolves zonder al te veel moeite overeind.

In het tweede bedrijf tekende Stéphen Ward namens de bezoekers voor het stuntje. Met zijn eerste doelpunt in de Premier League zette hij Liverpool op achterstand. Ward was net eerder bij de bal dan goalie Pepe Reina en tikte de bal door de benen van de Spanjaard: 0-1.

Liverpool zette vervolgens wel aan maar ontbeerde simpelweg creativiteit en creëerde nauwelijks kansen. Ook de invalbeurten van Ryan Babel en Joe Cole konden de nederlaag niet meer voorkomen. In de slotfase leek Martin Skrtel de gelijkmaker te maken, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de nederlaag sluit Liverpool 2010 af als nummer elf van de Premier League. Het gat naar de nieuwe hekkensluiter, West Ham United, is slechts vijf punten. Wolves deed uitstekende zaken in de race tegen degradatie en is niet langer rodelantaarndrager. De ploeg verzamelde een puntje meer dan West Ham, maar speelde al wel een duel meer. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's