Liverpool schuift van vrees naar hoop over Van Dijk, Salah en Fabinho

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp had een positieve boodschap over de ziekenboeg, maar kon toch ook weer niet alle vraagtekens wegnemen. De Duitser schoof vrijdag aan voor het persmoment richting de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Liverpool schuift van vrees naar hoop over Van Dijk, Salah en Fabinho
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Liverpool moet zondag winnen van Wolverhampton Wanderers en hopen dat koploper Manchester City een fout maakt tegen Aston Villa. Het is nog de vraag of Klopp een beroep kan doen op een paar belangrijke spelers. Topscorer Mohamed Salah, verdediger Virgil van Dijk en middenvelder Fabinho zijn nog niet helemaal fit.

'Het ziet er goed uit, maar wat dit weekend betreft weten we het nog niet', aldus Klopp op het persmoment in Liverpool. 'Ze hebben stappen gezet, maar we moeten het aankijken. Mijn voorkeur gaat uit naar speeltijd in het weekend, of dat ze op z'n minst op de bank zitten. Daar heb ik nog geen honderd procent garantie op.'

Van Dijk en Salah vielen onlangs geblesseerd uit tijdens de gewonnen FA Cup-finale tegen Chelsea, Fabinho was daarvoor al uitgestapt met een kwetsuur. Voor Salah spelen er ook nog andere zaken: hij kan voor de derde keer in zijn carrière Premier League-topscorer worden. Die prestatie is echter ondergeschikt aan een hoger doel. 'We nemen daar geen risico mee. We begrijpen het volledig dat er een strijd gaande is met Heung-Min Son, maar Mo zelf wil ook geen risico nemen.'

Naast de ontknoping in de Premier League wacht Liverpool natuurlijk ook nog de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Die wordt op 28 mei afgewerkt in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.