Liverpool schrijft door Suarez clubhistorie in Noord-Londen

Op bezoek bij Tottenham Hotspur vernederde Liverpool de thuisclub zondagmiddag op White Hart Lane, waar Luis Suarez de hoofdrol vertolkte.

Liverpool schrijft door Suarez clubhistorie in Noord-Londen

Het werd in Noord-Londen 0-5, waarmee de ploeg van manager Brendan Rodgers clubhistorie schreef. Nooit eerder werd zo ruim gewonnen op bezoek bij Tottenham. Tot zondag dateerde de grootste zege van Liverpool bij The Spurs van 13 december 1975, toen het 0-4 werd.

Suarez zorgde zondag voor twee assists en scoorde twee keer, waardoor de 26-jarige Uruguayaan dit seizoen na elf wedstrijden al op zeventien doelpunten staat. Daarmee is de gelegenheidsaanvoerder van zondag, door de afwezigheid van Steven Gerrard en Daniel Agger, met grote afstand topscorer van de Premier League. En dat terwijl hij de eerste vijf duels miste.

Vanwege een schorsing van tien wedstrijden, op 21 april opgelopen tijdens het thuisduel met Chelsea na het bijten van Branislav Ivanovic, speelde Suarez op 29 september pas zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Sunderland (1-3) scoorde hij meteen twee keer en daar is hij de weken daarna vrolijk mee doorgegaan.

De afgelopen drie duels - met Norwich City (5-1), West Ham United (4-1) en Tottenham Hotspur (0-5) - was Suarez goed voor liefst acht doelpunten. In totaal scoorde hij dus al zeventien keer, meer dan tien van de twintig Premier League-clubs, waaronder Tottenham.

Suarez staat nu op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo, die ook zeventien keer trefzeker was in competitieverband namens Real Madrid. Maar de Portugees had daar vijftien wedstrijden voor nodig en vier strafschoppen, terwijl Suarez zeventien velddoelpunten maakte in elf duels.

Bekijk hier al onze video's