Liverpool ruim langs Newcastle na mazzelgoal

Liverpool zette Newcastle United met ruime cijfers opzij, al was de eerste goal lachwekkend. Reading bezorgde Manchester City opnieuw een nederlaag, terwijl Fulham in het slot Blackburn Rovers de zege ontfutselde.

Liverpool-Newcastle United 3-0
Vlak voor rust sloeg Liverpool toe tijdens een voortkabbelend duel. Met een enorme mazzelgoal kwam Liverpool in de 43ste minuut op voorsprong. Newcastle's José Enrique dacht uit te verdedigen na een steekpass van Fernando Torres, maar schoot de bal via tegenstander Jermaine Pennant over zijn eigen keeper Steve Harper in het doel.

En twee minuten later was Torres doelman Harper te slim af, waarna de Spaanse spitss de bal binnen schoof voor de 2-0. In de 51ste minuut bepaalde Steven Gerrard de eindstand op 3-0 nadat Torres hem alleen richting het doel van Harper had gestuurd. Dirk Kuijt kwam als invaller binnen de lijnen voor Liverpool, dat naar de vierde plaats van de Premier League steeg. The Reds komen op 2-0 dankzij hun Spaanse spits Reading-Manchester City 2-0
Reading verliet de degradatiezone en klom naar de dertiende plaats door een 2-0 zege op Manchester City. Halverwege de tweede helft zorgde Shane Long na een combinatie met Kevin Doyle voor de 1-0. In blessuretijd stelde Dave Kitson de zege veilig met een bekeken schuiver na een solo in de zestien. City, dat van de laatste twaalf competitieduels slechts twee wedstrijden won, is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats.

Blackburn Rovers-Fulham 1-1
Blackburn dacht te gaan winnen, totdat Jimmy Bullard in de 89ste minuut een vrije trap binnenkrulde namens Fulham: 1-1. De puntendeling paste bij het beeld van de matige wedstrijd. Gehinderd door de zware regenval toonden beide ploegen nauwelijks fraai voetbal. Na een uur kwam Blackburn op voorsprong via een harde kopbal van Morten Gamst Pedersen, maar genoeg voor de zege bleek dat niet. De ploeg van coach mark Hughes steeg wel naar de zevende plaats.