Liverpool na Ajax ook gehavend tegen FC Midtjylland: 'Duurt nog wel wat dagen'

Reacties

Liverpool begon de Champions League-campagne tegen Ajax zonder Alisson Becker, Virgil van Dijk, Joël Matip, Thiago Alcántara en Naby Keïta en ook in het tweede duel met FC Midtjylland kan coach Jürgen Klopp nog niet over de vier laatstgenoemden beschikken. Alisson is wel weer van de partij.

Liverpool na Ajax ook gehavend tegen FC Midtjylland: 'Duurt nog wel wat dagen'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Alisson keerde afgelopen weekend weer terug onder de Liverpool-lat in de thuiswedstrijd tegen Sheffield United. Bij die opsteker blijft het vooralsnog voor Klopp. Van Dijk is zoals bekend maanden uit de roulatie, maar de Duitse coach verwacht ook Matip, Thiago en Keïta nog niet tegen FC Midtjylland. 'Ik zei de afgelopen week dat we het dag voor dag bekijken, maar ik denk dat het toch nog wat extra dagen worden', zei Klopp op de persconferentie in aanloop naar de confrontatie met de Deense formatie.

Alisson zelf nam plaats naast Klopp en is blij dat hij weer van waarde kan zijn voor zijn ploeg: 'Mijn geloof en harde werk hebben me snel laten herstellen. Toen de dokter zei dat het vier tot vijf weken zou duren, zei ik dat we voor twee of drie weken zouden gaan. Het voelt nog wat vreemd, maar dat is na elke blessure. Schouder, enkel of knie: je voelt geen pijn meer, maar je voelt er toch nog een tijdje wat van. Desondanks ben ik helemaal fit.'

Waar Liverpool begon met een 0-1 zege op Ajax, daar verloor FC Midtjylland de eerste wedstrijd met 0-4 van Atalanta Bergamo. 'Sinds gisteren heb ik veel van hun wedstrijden gezien dus ik heb een goed beeld van de tegenstander. Ze zijn heel goed. De 4-0 tegen Atalanta was misschien wat geflatteerd. Ze hebben een goed voetballende ploeg met verschillende ideeën en het wordt een heel grote uitdaging voor ons', aldus Klopp.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.