Liverpool met Kuijt onderuit bij Sporting Braga

FC Porto en Villarreal zetten een grote stap op weg naar de kwartfinale in de Europa League. Liverpool moet juist op eigen veld wat rechtzetten.

Sporting Braga-Liverpool 1-0Liverpool moet over een week aan de bak om op Anfield een 1-0 achterstand weg te poetsen. De formatie van manager Kenny Dalglish staat na het succes in eigen land door toedoen van Sporting Braga weer met beide benen op de grond.

Een overtreding van Sotirios Kyrgiakos hielp de Portugese ploeg aan de verdiende overwinning. Op de fout van de Griek op Márcio Mossoró volgde een strafschop, die door Alan werd verzilverd. Liverpool ontsnapte aan een grotere nederlaag. Sílvio schoot van afstand op de lat, waar aan de andere kant Dirk Kuijt een van de kansen van The Reds onbenut liet.

Bayer Leverkusen-Villarreal 2-3Nilmar deelde een gevoelige tik uit aan Bayer Leverkusen. De Braziliaanse aanvaller, die in de 69ste minuut zijn entree maakt, deed nadrukkelijk van zich spreken. Niet alleen nam hij koud een minuut in het veld de Spaanse 1-2 voor zijn rekening, in de blessuretijd bracht hij in de BayArena Villarreal de zege.

Voor Bayer Leverkusen was de nederlaag een hard gelag. De ploeg van trainer Jupp Heynckes nam na een half uur via Michal Kadlec de leiding, maar kwam door twee defensieve onzorgvuldigheden in de problemen. Ook na de 2-2 van Gonzalo Castro profiteerde Nilmar van slordigheden in de Duitse defensie.

CSKA Moskou-FC Porto 0-1FC Porto en CSKA Moskou zochten beide de aanval en daardoor ontspon er zich zeker in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd met kansen voor beide doelen. Onder anderen Vagner Love verzuimde de thuisploeg op voorsprong te zetten, terwijl Falcao naliet de 0-1 aan te tekenen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het vinniger. Guarin zorgde in de zeventigste minuut voor een plezierige terugreis van FC Porto. Foto: VI Images