Liverpool laat na tweestrijd met Bayern voortijdig te beslissen

Reacties

Liverpool was op Anfield over de hele wedstrijd gezien een stuk sterker dan Bayern München, maar de weg naar de kwartfinale van de Champions League ligt ook voor de Duitsers nog helemaal open omdat er niet werd gescoord in de heenwedstrijd.

Liverpool laat na tweestrijd met Bayern voortijdig te beslissen
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Bayern München
Bayern München

Jürgen Klopp koos bij afwezigheid van de geschorste Virgil van Dijk voor een centrum bestaande uit Joël Matip en Fabinho. Georginio Wijnaldum vormde met Jordan Henderson en Naby Keïta het middenveld. Bayern München miste de geblesseerde Leon Goretzka, waardoor James Rodríguez weer eens zijn kunsten mocht vertonen vanaf het eerste fluitsignaal. Arjen Robben is er al maanden niet bij door een blessure.

Een bliksemstart werd verwacht van Liverpool, maar omdat Bayern dat ook verwachtte koos de Engelse topclub voor een andere aanpak. Slechts af en toe werd de druk opgevoerd, de rest van de tijd gingen The Reds voor de omschakeling. Dat werkte uitstekend. In de eerste helft werd Bayern alleen gevaarlijk toen Matip bijna een eigen doelpunt maakte en toen Kingsley Coman in het zijnet schoot na gepruts van keeper Alisson Becker en Matip.

Liverpool was met grote afstand de gevaarlijkste ploeg. Ondersteund door de geweldige sfeer op Anfield werd Mo Salah twee keer gevaarlijk, maar zijn afronding was niet scherp. De grootste kans was er voor Sadio Mané. Na een geblokt schot van Keïta kreeg de Senegalees de bal op acht meter van het doel. Hij leek te schrikken van de megakans, want zijn slappe rollertje ging ruim een meter naast.

Dat Bayern, dat Joshua Kimmich door een gele kaart tegen een schorsing zag aanlopen voor de return, de rust haalde met een 0-0 stand was een klein wonder te noemen, nadat ook Matip nog een grote kans miste. De verdediger schoot naast na een heerlijke aanval via Salah en Roberto Firmino, die door de Egyptenaar bediend werd met een fraaie hakbal.

Ook in de tweede helft bleef Liverpool de meest dreigende ploeg, maar Bayern had wel wat meer controle dan voor rust. Het Duitse middenveld werd niet langer continu overlopen en via een fraaie afstandspoging van Serge Gnabry was Bayern zelfs dicht bij de 0-1, maar het schot van de aanvaller vloog rakelings over de kruising. Bij Liverpool ging het keer op keer in de eindfase mis, waardoor echt grote kansen ook na fraai ogende aanvallen uitbleven.

Zo ligt alles nog open voor beide ploegen in de return in München op 13 maart. Liverpool kan dan weer een beroep doen op Van Dijk. Bayern mist juist steunpilaar Kimmich door een schorsing.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-duels van dinsdagavond.
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.