Liverpool komt na ongelooflijke blunder Fabianski met de schrik vrij

Liverpool blijft kans houden op een ongeslagen seizoen in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp werd in de thuiswedstrijd tegen West Ham United even aan het schrikken gebracht, maar na een enorme blunder van doelman Lukasz Fabianski werd er toch 'gewoon' gewonnen. Een landstitel in maart is hierdoor nog altijd in zicht.

Liverpool
Liverpool
3 - 2
West Ham United

Liverpool ging vorige week in de achtste finales van de Champions League met 1-0 onderuit tegen Atlético Madrid en had zo wat recht te zetten in de competitiewedstrijd tegen West Ham. Het vertrouwen was ondanks de zeperd in Spanje groot bij The Reds, die voor maandag al hun dertien thuisduels in de Premier League winnend hadden afgesloten. Met Virgil van Dijk als aanvoerder begon Liverpool ook sterk aan het treffen met West Ham. Georginio Wijnaldum kopte in de negende minuut op aangeven van Trent Alexander-Arnold de openingstreffer binnen.

Lang kon Liverpool niet van deze voorsprong genieten. Slechts 174 seconden na de goal van Wijnaldum stond het alweer gelijk, door een rake kopbal van Issa Diop uit een hoekschop van Robert Snodgrass. Liverpool moest zodoende opnieuw beginnen en was constant in de aanval. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Alexander-Arnold zorgden al voor gevaar, voordat Van Dijk zes minuten voor rust op de lat kopte. West Ham hield met pijn en moeite stand en ontsnapte toen Firmino in de eerste minuut van de tweede helft een enorme kans verprutste.

Dat bleek een misser met vervelende gevolgen te zijn, want tien minuten later kwam West Ham uit het niets op voorsprong. Declan Rice slingerde de bal voor het doel en daar scoorde Pablo Fornals met een knappe volley. Zo dreigde voor Liverpool de eerste competitienederlaag van dit seizoen. Met invaller Alex Oxlade-Chamberlain werd de druk op het West Ham-doel nóg verder opgevoerd en Fabianski redde geweldig bij een schot van Alexander-Arnold.

Niet lang hierna was de heldendaad van Fabianski alweer vergeten door de meegereisde West Ham-fans. De keeper ging gruwelijk in de fout bij een op het oog ongevaarlijk schot van Salah: Fabianski liet de bal zomaar door zijn benen glippen. Liverpool bleef na deze meevaller aanvallen en kreeg tien minuten voor tijd de voorsprong waar het gezien de enorme dominantie ook recht op had. Een schot van Joe Gomez werd half geblokt, waarna Alexander-Arnold Sadio Mané een niet te missen kans bood.

Mané leek de wedstrijd niet veel later ook in het slot te gooien. Zijn tweede doelpunt van de avond werd echter afgekeud vanwege buitenspel. Dat gaf West Ham de mogelijkheid om vlak voor tijd toch nog een punt te pakken. Alisson Becker redde echter uitstekend bij een grote kans voor Jarrod Bowen, waardoor Liverpool foutloos blijft op Anfield in dit Premier League-seizoen en nu achttien competitiewedstrijden op rij heeft gewonnen.

De ploeg van Klopp heeft nog vier competitiezeges nodig voor de eerste landstitel sinds 1990. Als Liverpool in de komende weken blijft winnen, en Manchester City ook geen fout maakt, kan het op 21 maart tegen Crystal Palace kampioen worden.