Liverpool in bloedvorm haalt hard uit tegen Aston Villa

Liverpool heeft het geloof in de titel van Engeland extra kracht gegeven door Aston Villa met 4-0 te vernederen. Na het verlies van Manchester United en Chelsea onderstreept de ploeg van Rafael Benítez dé club in vorm te zijn. Manchester City won moeizaam van Sunderland.

Liverpool-Aston Villa 5-0Liverpool is in bloedvorm. Na in de Champions League Real Madrid met 4-0 verslagen te hebben en vorige week zaterdag Manchester United met 4-1 geklopt te hebben, ging nu Aston Villa hardhandig over de knie. De ploeg van Rafael Benítez won met 5-0.

Na acht minuten opende Dirk Kuijt de score. De Nederlandse international schoot hard en overtuigend de rebound achter doelman Brad Friedel. Xabi Alonso had de lat geraakt. Na ruim een half uur spurtte Albert Riera de complete defensie van Aston Villa eruit op een uittrap van zijn doelman José Manuel Reina en zorgde voor 2-0.

Vervolgens was het tijd voor Steven Gerrard om drie keer te scoren. De aanvoerder van The Reds scoorde vijf minuten voor rust uit een strafschop nadat Riera was neergelegd door Nigel Reo-Coker. Vijf minuten na rust schoot Gerrard een vrije trap achter Friedel voor 4-0. In de 63ste minuut kon Friedel Fernando Torres niet meer ontwijken met nog een penalty en rood voor de doelman als gevolg. Gerrard kende vanaf elf meter geen genade met invaller goalie Bradley Guzan en tekende voor de 5-0. Liverpool maakt door dit resultaat optimaal gebruik van de nederlagen van Manchester United en Chelsea eerder dit weekend. De ploeg staat nu een punt achter United, maar heeft wel een duel meer gespeeld. Chelsea volgt op drie punten van Liverpool. Aston Villa ziet Arsenal (dat zaterdag won van Newcastle United) drie punten voorsprong nemen en staat op de vijfde plaats.

Manchester City-Sunderland 1-0Manchester City boekte een moeizame zege op Sunderland. Dit terwijl de uitploeg na vijftien minuten met tien man verder moest. George McCartney zag rood na een overtreding op Shaun Wright-Phillips. Robinho kreeg vijf minuten later de uitgelezen kans om de openingstreffer te maken, maar de Braziliaan zag zijn strafschop gekeerd worden door Marton Fülöp.

The Citizens hadden het restant van de wedstrijd het beste van het spel, maar had moeite om de hechte Sunderland-defensie te verschalken. In de 57ste minuut maakte Manchester City, met Nigel de Jong in de basis, de beslissende 1-0. Micah Richards kopte een vrije bal van Elano van dichtbij achter Fülöp.