Liverpool eindigt droomjaar met reusachtige voorsprong

Reacties

Liverpool heeft 2019 in stijl afgesloten. De ploeg van Jürgen Klopp begint door een moeizame zege op Wolverhampton Wanderers met een enorme voorsprong in de titelstrijd aan het nieuwe jaar.

Liverpool eindigt droomjaar met reusachtige voorsprong
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Onder Klopp is Liverpool uitgegroeid tot een van de beste teams ter wereld. The Reds grepen afgelopen seizoen met een zeer hoog puntenaantal net naast de eerste landstitel sinds 1990, maar wonnen wel de Champions League. Dit Premier League-seizoen is Liverpool onhoudbaar: alleen op Old Trafford (1-1) werden punten verloren.

Op Boxing Day werd het krachtsverschil met Manchester City en eerste achtervolger Leicester City onderstreept met een 0-4 zege op laatstgenoemde ploeg. Drie dagen later rekende Liverpool af met Wolves, dat door de knappe 3-2 zege op Man City – nog geen 48 uur geleden – als nummer vijf naar Anfield kwam.

Liverpool begon sterk aan het duel. Ook Wolves kwam in de verdrukking door de hoge druk van de thuisploeg en moest kansen van Mohammed Salah en Georginio Wijnaldum toestaan. In de 42ste minuut was het raak: de treffer van Sadio Mané werd aanvankelijk afgekeurd, maar de assist van Adam Lallana met de schouder was correct – zo zag ook de VAR. 

Toch had Wolves reden tot klagen, omdat Virgil van Dijk de bal met de hand beroerde in aanloop naar de 1-0. De bezoekers leken de achterstand nog voor rust weg te poetsen, toen de verdedigers van Liverpool miszaten en Neto de bal vrijstaand binnenschoot. De VAR keurde de gelijkmaker echter af, omdat Wolves-back Jonny in aanloop naar de goal nét buitenspel zou hebben gestaan.

Wolverhampton had na rust meer in de melk te brokkelen. De ploeg van Nuno Espirito Santo drong aan en creeërde na de inbreng van smaakmakers Raúl Jiménez en Adama Traoré een aantal opgelegde kansen. Ruben Vinagre en Traoré waren in blessuretijd heel dicht bij de gelijkmaker.

Liverpool hield stand, waardoor de voorsprong op nummer twee Leicester City halverwege het seizoen liefst dertien punten bedraagt. Het gat met Man City, dat een duel voorligt op Liverpool, is zelfs zeventien punten. Het elftal van Pep Guardiola komt deze zondagavond in actie tegen Sheffield United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.