'Liverpool brengt recordbod uit op Roma-doelman Alisson'

Reacties

Liverpool heeft besloten om serieus werk te maken van de komst van Alisson Becker. Volgens verschillende Engelse media, waaronder de BBC en Sky Sports, heeft de Engelse topclub een bod van bijna zeventig miljoen euro uitgebracht op de doelman van AS Roma.

'Liverpool brengt recordbod uit op Roma-doelman Alisson'

Mocht Roma dit voorstel accepteren, dan wordt Alisson (25) in één klap de duurste doelman aller tijden. Het record staat al jarenlang op naam van Gianluigi Buffon, die in 2001 voor 52,88 miljoen euro de overstap maakte van Parma naar Juventus. Vorig jaar betaalde Manchester City 40 miljoen voor Ederson Moraes. Ederson en Alisson zaten op het afgelopen WK allebei in de Braziliaanse WK-selectie; Alisson kreeg op dit toernooi de voorkeur van bondscoach Tite en was eerste keeper.

Alisson wordt al wekenlang in verband gebracht met Liverpool, terwijl ook Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea met de doelman in verband werden gebracht. The Reds zijn nu tot actie overgegaan. Op Anfield moet Alisson de vervanger worden van Loris Karius, die in de Champions League-finale tegen Real Madrid twee keer blunderde (3-1 nederlaag). Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weet Karius niet te overtuigen.

De supporters van Liverpool schreeuwen al een tijdje om een nieuwe doelman en manager Jürgen Klopp is nu ook van mening dat er iets moet veranderen onder de lat. In de wandelgangen werd ook Jasper Cillessen in verband gebracht met Liverpool, maar de voorkeur van de Engelsen gaat uit naar Alisson. Hij heeft er twee seizoenen bij Roma opzitten en speelde in zijn eerste jaar geen enkele wedstrijd in de Serie A. Pas vorig seizoen werd Alisson eerste doelman bij Roma en in dit voetbaljaar maakte hij veel indruk.

Vorig jaar deed Liverpool ook al zaken met Roma. Mohamed Salah werd toen voor 42 miljoen euro overgenomen en de Egyptische aanvaller bleek een schot in de roos te zijn. Salah werd in zijn eerste seizoen in Engeland topscorer van de Premier League, met 34 doelpunten, en werd bovendien gekozen tot beste speler van de competitie. In de Champions League-finale viel hij geblesseerd uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.