Liverpool-boegbeeld Henderson traint al mee bij zijn nieuwe club

Reacties

Jordan Henderson zet zijn loopbaan voort in Saoedi-Arabië. De middenvelder vertrekt na twaalf seizoenen bij Liverpool en gaat verder bij Al-Ettifaq, waar zijn voormalige ploeggenoot Steven Gerrard (en de voorganger van Henderson als Liverpool-captain) de hoofdtrainer is.

Liverpool-boegbeeld Henderson traint al mee bij zijn nieuwe club
© Pro Shots

Liverpool heeft het vertrek van Henderson op het moment van schrijven nog niet bevestigd, maar op social media zijn er al beelden verschenen waarop te zien is dat de middenvelder meetraint bij Al-Ettifaq. Het is dus nog enkel een kwestie van de laatste puntjes op de i'tjes zetten.

Het vertrek van Henderson bij Liverpool hing al even in de lucht. De 33-jarige middenvelder kreeg de kans om zijn salaris te verdrievoudigen en liet intern weten dat hij daar gebruik van wilde maken. Liverpool besloot om aan de transferwens van zijn aanvoerder mee te werken. Met Al-Ettifaq werd een akkoord bereikt over een afkoopsom van zo'n veertien miljoen euro.

Henderson werd vorige week al buiten de selectie gelaten voor een oefenwedstrijd tegen Karlsruher SC en is inmiddels aangesloten bij Al-Ettifaq. De middenvelder gaat naar verwachting voor twee jaar tekenen, met een optie voor een derde seizoen. Hij zal daarbij naar verluidt liefst zeven ton per week gaan verdienen. Bij Liverpool kreeg hij zo'n 230.000 euro per zeven dagen.

Met het Liverpool-vertrek van Henderson, 77-voudig international van Engeland, komt er een einde aan een tijdperk. De middenvelder kwam in 2011 binnen op Anfield en speelde in twaalf jaar tijd 492 officiële wedstrijden voor Liverpool. Als aanvoerder won hij onder meer de Champions League en de landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.