Loting Champions League: Bayern tegen Real, Liverpool tegen Roma

Reacties

Bayern München neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Dat heeft de loting van vrijdagmiddag uitgewezen. Liverpool - AS Roma is de andere halve finale.

Loting Champions League: Bayern tegen Real, Liverpool tegen Roma

Real Madrid rekende in de kwartfinales ternauwernood af met Juventus. De Madrilenen leken met een 0-3 zege in Turijn al bijna zeker van de halve finale, maar Juventus knokte zich in Madrid terug door op een 0-3 voorsprong te komen. Uiteindelijk kreeg Real in de ultieme climax een strafschop in de extra tijd en Juve-doelman Gianluigi Buffon werd van het veld gestuurd. Cristiano Ronaldo schoot met scherp en leidde Real naar de halve finale.

Bayern was over twee wedstrijden te sterk voor Sevilla (1-2 en 0-0), terwijl Liverpool de halve finale bereikte door Manchester City uit te schakelen. Op Anfield namen The Reds al een voorschot door met 3-0 te winnen en ook bij City boekte Liverpool een zege (1-2), hoewel City nog wel op voorsprong kwam via Gabriel Jesus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roma zorgde voor de grootste stunt door, na een 4-1 nederlaag, in eigen huis Barcelona met 3-0 te verslaan en zo op uitdoelpunten door te gaan naar de halve finale en de formatie van onder meer Lionel Messi uit te schakelen. Daardoor was Roma bij de loting de underdog.

Kevin Strootman vindt het prima dat zijn ploeg wordt onderschat. 'We gaan ervoor in de halve finales. Eigenlijk maakte het niet uit wie we zouden treffen, want het zijn allemaal sterke teams. Tot hier komen is niet genoeg voor ons, we willen naar de finale. De andere teams mogen hopen dat ze ons loten, we zagen hoe dat uitpakte voor Barcelona.'

24 april: Liverpool - AS Roma
25 april: Bayern München - Real Madrid

1 mei: Real Madrid - Bayern München
2 mei: AS Roma - Liverpool

De finale is op 26 mei in Olimpiejsky Stadion in Kiev. De winnaar van Bayern München - Real Madrid speelt dan thuis, Liverpool of AS Roma is de uitploeg.

VI's Süleyman Öztürk bespreekt de loting.

VI volgde de loting vrijdagmiddag. Lees hier alles terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.