Linksback Grimaldo scoort wéér en helpt Leverkusen aan koppositie

Bayer Leverkusen is weer koploper in Duitsland. De ploeg van Xabi Alonso won thuis gemakkelijk van Union Berlin. Verdediger Alejandro Grimaldo maakte zijn zesde competitietreffer van het seizoen.

Bayer Leverkusen
4 - 0
Union Berlin

Leverkusen is de verrassing van de Bundesliga en nam het in eigen huis op tegen het zwoegende Union Berlin. De ploeg van aanvoerder Sheraldo Becker staat al een tijdje in de degradatiezone en kon een resultaat goed gebruiken in West-Duitsland. In de 23ste minuut kwam Leverkusen op voorsprong na een prachtige uithaal van Grimaldo.

De Spaanse linksback kwam afgelopen zomer over van Benfica en is flink op schot in zijn eerste seizoen in Duitsland. Grimaldo maakte vorige week nog twee doelpunten tegen 1899 Hoffenheim en de verdediger staat deze jaargang al op acht goals in alle competities. Zijn afstandsknal was bovendien zijn vierde treffer van buiten het strafschopgebied, meer dan alle andere spelers in de vijf beste competities.

Ook in de tweede helft had Leverkusen weinig problemen met Union Berlin. De thuisploeg kwam kort na rust op 2-0 door een kopbal van ​Odilon Kossounou​​​​​​. Ook Oranje-international Jeremie Frimpong was dicht bij een treffer, maar zijn poging werd van de lijn gekopt. Niet veel later vond Jonathan Tah wel het net en in de slotfase zette invaller Nathan Tella de 4-0-eindstand op het bord.

Leverkusen neemt door de overwinning opnieuw de koppositie over van Bayern München. De ploeg van trainer Xabi Alonso staat op 31 punten uit 11 wedstrijden, twee punten meer dan de regerend landskampioen. Daarachter vormt zich een gat met VfB Stuttgart en Borussia Dortmund op plek drie en vier.