Lingard openhartig over beroerd seizoen: 'Ik ben mezelf kwijtgeraakt'

Reacties

In de allerlaatste minuut van het Premier League-seizoen maakte Jesse Lingard zijn eerste doelpunt. Evengoed kijkt de 27-jarige Engelsman terug op een buitengewoon teleurstellend seizoen, zo erkent hij zelf.

Lingard openhartig over beroerd seizoen: 'Ik ben mezelf kwijtgeraakt'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 2
Manchester United
Manchester United

De afgelopen jaren was Lingard een vaste kracht in de voorhoede van Manchester United, maar in het huidige seizoen liep het voor geen meter. Voor de coronabreak kwam hij wel twintig keer in actie, maar was hij nimmer betrokken bij een doelpunt. De 24-voudig Engels international scoorde zelf niet, leverde ook geen enkele assist af en raakte uiteindelijk zijn plek kwijt.

Solskjaer gaf de voorkeur aan Marcus Rashford, Bruno Fernandes en Mason Greenwood als trio achter spits Anthony Martial. Na de herstart werd Lingard zelfs regelmatig buiten de selectie gehouden, maar aan het einde mocht hij nog twee keer invallen. Zijn intikker tegen Leicester City betekende toch nog een mooi slot. Toch is Lingard zelfkritisch.

'Dit seizoen is heel moeilijk geweest, om verschillende redenen. Ik ben mezelf kwijtgeraakt, als speler en als mens. Maar ik wilde nooit opgeven, ik wist wie ik van binnen écht was, op en buiten het veld. En ik wist dat ik dat weer terug kon krijgen. Dat betekende dat ik harder moest werken dan ik ooit had gedaan en moest vertrouwen op de mensen in mijn omgeving', zegt Lingard.

'Ik weet dat de fans gefrustreerd zijn geweest, maar ook in deze periode is mijn liefde voor de club en iedereen daar omheen nooit weggeweest. Dit team, deze club, is mijn familie en ik zal harder dan ooit blijven werken om het team te helpen onze doelen te bereiken', belooft Lingard, wiens contract in Manchester nog doorloopt tot medio 2021.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zonder coronastop was Manchester United nooit derde geworden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.