Lille heeft na zeven jaar eindelijk weer een CL-zege te pakken

Sevilla heeft dinsdag zijn meerdere moeten erkennen in Lille (1-2), dat door het succes mag hopen op een vervolg in de Champions League.

Sevilla
Sevilla
1 - 2
Lille
Lille

Net als VfL Wolfsburg hadden Sevilla en Lille geen van de eerste drie duels in Groep G gewonnen. Net als de Duitsers pakten de Fransen in hun vierde wedstrijd de volle winst. Het was de eerste overwinning voor Lille op het miljardenbal sinds 2014.

Lucas Ocampos zette Sevilla dinsdag in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán nog wel op voorsprong, maar het antwoord van de Franse gasten was overtuigender. Op slag van rust poetste Jonathan David uit een strafschop de achterstand weg en vroeg in de tweede helft kwamen de Fransen op 1-2. Nadat een poging van Mehmet Zeki Çelik op de paal was beland, was het Jonathan Ikoné die wel raak schoot.

Ikoné werd daarmee de matchwinner en heeft de kansen op overwintering in de Champions League nieuw leven ingeblazen. Sevilla is hekkensluiter in Groep G.