Lille en Nice nieuwe speelsteden op EK 2016 in Frankrijk

De UEFA heeft behalve de opzet van het EK 2020 ook bekend gemaakt wat de speelsteden zijn tijdens het EK 2016 in Frankrijk. Net als tijdens het WK in 1998 vindt de eindstrijd plaats in het Stade de France in Saint-Denis.

Lille en Nice nieuwe speelsteden op EK 2016 in Frankrijk

Behalve Saint-Denis doet de Europese eindronde ook Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Parijs, Saint-Etienne en Toulouse aan. Het toernooi in Frankrijk is het eerste EK waar 24 landen aan zullen deelnemen.

In vergelijking met de mondiale eindronde van vijftien jaar geleden zijn alleen het nabij Lille gelegen Villeneuve d'Ascq en Nice nieuw als speelsteden. In Bordeaux en Lyon verrijzen echter nieuwe stadions, waardoor Parc Lescure (Bordeaux) en Stade de Gerland (Lyon) niet opgaan voor hun tweede eindronde in twintig jaar tijd.

Het is alweer de derde keer dat Frankrijk gastheer is van het EK. De allereerste editie in 1960 werd gewonnen door de Sovjet-Unie, 24 jaar later eisten de Fransen, vooral dankzij negen goals van de huidige UEFA-voorzitter Michel Platini (foto), als organiserend land zelf de hoofdprijs op.

In 1998 werd Frankrijk als gastland voor het eerst wereldkampioen. In 1938 lukte Les Bleus dat niet tijdens het eerste grote toernooi op eigen bodem. Op het laatste WK voor de Tweede Wereldoorlog prolongeerde Italië zijn wereldtitel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen