Lijnders verlaat Liverpool voor avontuur op eigen benen bij RB Salzburg

Reacties

RB Salzburg heeft Pepijn Lijnders woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 41-jarige coach maakt de overstap van Liverpool, waar hij in het kielzog van manager Jürgen Klopp, na een lange samenwerking, vertrekt.

Lijnders verlaat Liverpool voor avontuur op eigen benen bij RB Salzburg
© Pro Shots

Lijnders begint in Oostenrijk aan zijn tweede klus als hoofdtrainer. Eerder was hij werkzaam bij NEC, maar het avontuur in Nijmegen eindigde in 2018 al na een klein half jaar. Lijnders was in twee periodes zo'n 8,5 jaar assistent-trainer bij Liverpool, in eerste instantie bij Brendan Rodgers en later bij Klopp. Daarvoor was hij werkzaam als jeugdtrainer bij Liverpool en techniektrainer bij FC Porto en PSV.

RB Salzburg heeft Lijnders voor drie seizoenen vastgelegd. VI meldde dinsdag al over de belangstelling. De Oostenrijkse topclubs dreigt dit seizoen naast de landstitel te grijpen. Sturm Graz kan zondag bij een overwinning kampioen worden en Salzburg na tien landstitels op rij van de troon stoten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mocht Salzburg tweede worden, moet het de voorronde van de Champions League in. Momenteel staat Salzburg onder leiding van interim-trainer Onur Cinel. In april werd hoofdtrainer Gerhard Struber op straat gezet.

Lijnders heeft met Liverpool nog één duel te gaan. Komende zondag komt Wolverhampton Wanderers naar Anfield. Dan nemen The Reds niet alleen afscheid van manager Klopp, maar ook van onder anderen Lijnders en keeperstrainer John Achterberg. De verwachting is dat Liverpool op korte termijn de komst van Arne Slot en zijn assistent Sipke Hulshoff bekend zal maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.