'Ligue 1-sensatie kan benarde positie van Wijnaldum nog nijpender maken'

Reacties

Na een ijzersterk seizoen in dienst van RC Lens kan Seko Fofana een stap hogerop zetten. Paris Saint-Germain staat in contact met de Ligue 1-sensatie, zo meldt L’Équipe. Van een akkoord met de speler en/of diens club is echter nog geen sprake.

'Ligue 1-sensatie kan benarde positie van Wijnaldum nog nijpender maken'
© Pro Shots

Luís Campos, de nieuwe technisch adviseur van PSG, ziet Fofana als iemand die voor de benodigde dynamiek op het middenveld kan zorgen. Hij is een box-to-box-middenvelder die geroemd wordt om zijn loopvermogen, balbehandeling en balveroveringen. Fofana zou een directe concurrent kunnen worden van Georginio Wijnaldum, al wordt de voorbije weken gespeculeerd over een vertrek van de Nederlander.

Vorig seizoen kwam Fofana in alle 38 competitieduels in actie en scoorde hij 8 keer. De Ivoriaans international maakte aan het eind van de rit deel uit van het Team van het Jaar in de Ligue 1. Bovendien won Fofana de Prix Marc-Vivien Foé voor beste Afrikaanse speler in de competitie en werd hij uitgeroepen tot Speler van de Maand in september 2021.

Naar verluidt hebben ook Newcastle United en Arsenal interesse in Fofana, al zou de voorkeur van de middenvelder uitgaan naar een transfer binnen Frankrijk. Zijn contract bij Lens loopt nog twee seizoenen door. De club betaalde twee jaar geleden tien miljoen euro aan Udinese voor zijn komst, maar verlangt nu dertig à veertig miljoen.

Als Fofana naar PSG gaat, wordt de situatie van Wijnaldum mogelijk nog nijpender. De routinier maakte deze maand al geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, omdat hij volgens Louis van Gaal 'door alle problemen bij PSG' niet zijn normale vorm heeft gehaald. 'Als hij zijn vorm terug heeft, dan haal ik hem er weer bij', lichtte Van Gaal toe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.