Ligue 1 roept 'Mbappé-badge' in het leven

Reacties

Kylian Mbappé zal vrijdag tegen AS Monaco in niet geheel dezelfde outfit staan als zijn medespelers. De competitieorganisatie van de Ligue 1 heeft iets bedacht om hem te bekronen.

Ligue 1 roept 'Mbappé-badge' in het leven
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het gaat niet per se om het bekronen van Mbappé, maar door het feit dat hij vijfmaal op rij topscorer werd van de Ligue 1 en ook nu alweer zes doelpunten los staat van de nummer twee op de topscorerslijst, lijkt het er stevig op dat Mbappé de rest van het seizoen in een tenue met een specifiek detail zal rondlopen.

De Ligue de Football Professionnel (LFP) heeft namelijk bedacht dat de huidige topscorer van de competitie vanaf speelronde 13 een badge mag dragen met S1 als opschrift. De S staat voor scorer, de 1 voor de status van topscorer. Mbappé staat momenteel op dertien treffers, Akor Adams van Montpellier blijft nog een beetje in het spoor van de topschutter met zeven doelpunten. Sinds 2019 prijkt de naam van Mbappé bovenaan de topscorerslijst van de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De topscorerstrijd in de laatste seizoenen van de Ligue 1

Seizoen Goals Mbappé Goals nummer twee
2023/24 13 Adams, 7
2022/23 29 Lacazette, 27
2021/22 28 Ben Yedder, 25
2020/21 27 Ben Yedder en Memphis, 20
2019/20 18 M. Dembélé, 16*
2018/19 33 Pépé, 22

* Mbappé werd gedeeld topscorer met Wissam Ben Yedder

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.