Ligue 1-duel gestaakt: doelman wil niet verder na ontploft vuurwerk

De wedstrijd tussen Montpellier en Clermont is gestaakt, omdat er vuurwerk ontplofte bij Clermont-keeper Mory Diaw. Op dat moment stond Montpellier op een 4-2 overwinning.

Montpellier
Montpellier
1 - 1
Clermont
Clermont

Het gebeurde vlak voor het einde van de wedstrijd. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt nadat er vuurwerk afging bij doelman Diaw, die per brancard van het veld werd gedragen. Het was de bedoeling dat het duel na veertig minuten hervat zou worden, maar Diaw was dusdanig ontdaan dat hij niet meer verder wilde spelen. Daarop werd er door de scheidsrechter definitief gestaakt.

Montpellier-president Laurent Nicollin beseft dat zijn ploeg waarschijnlijk gestraft gaat worden door een eenmansactie van een 'klootzak'. 'Ik voel walging en veel verdriet. We staan met 4-2 voor, er zijn nog vijf minuten blessuretijd, we staan zesde of zevende. En er is één klootzak die iets van de tribune gooit', vertelt hij aan L'Équipe.

'Ik weet niet of we de wedstrijd verloren hebben of opnieuw moeten spelen. We zullen zien wanneer de bond ons zal oproepen. De persoon is gearresteerd en uit het stadion gezet, maar wij zijn degenen die het zwaarst worden gestraft. Het is schandalig dat we voor een idioot betalen', aldus Nicollin.