Lieke Martens kondigt einde van interlandloopbaan aan

Reacties

Lieke Martens (31) komt hooguit nog twee keer in actie voor het Nederlands elftal. Ze is door bondscoach Andries Jonker opgenomen in de selectie voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden. Die duels vormen het laatste hoofdstuk in haar interlandcarrière.

Lieke Martens kondigt einde van interlandloopbaan aan
© Pro Shots

Na het mislopen van kwalificatie voor de Olympische Spelen met de Oranje Vrouwen was voor Martens duidelijk dat het einde van haar interlandperiode dichtbij was. 'Ze heeft me laten weten dat het EK van 2025 voor haar te ver weg is en dat ze haar plek bij Oranje graag aan een ander beschikbaar stelt', zegt Jonker.

Op verzoek van de bondscoach gaat Martens het nationale team in de komende interlandperiode voor een laatste keer helpen. Oranje speelt op 31 mei op Het Kasteel thuis tegen Finland. Op 4 juni wacht op Finse bodem de volgende confrontatie met de opponent in de EK-kwalificatiereeks.

Martens heeft 158 interlands voor Oranje gespeeld en scoorde daarin 62 keer. Ze neemt met pijn in het hart afscheid: 'Ik zal proberen extra te genieten van alles, maar zal vooral, zoals altijd, alles geven om een mooi resultaat neer te zetten met ons team. Ik hoop veel van jullie te zien volgende week vrijdag', laat de aanvaller van Paris Saint-Germain weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.