Lewandowski uit bewondering voor Xavi en bespreekt toekomst

Reacties

Robert Lewandowski staat ook in zijn eerste seizoen in Spaanse dienst weer garant voor een hoop doelpunten. De Pool bespreekt in een interview met het magazine van de club zijn bevindingen bij Barcelona en gaat ook in op zijn toekomst.

Lewandowski uit bewondering voor Xavi en bespreekt toekomst
© Pro Shots

Lewandowski staat al een hele poos op de bovenste trede van het Europese clubvoetbal, en heeft zodoende veel met Barcelona te maken gehad in de rol van tegenstander of concurrent. Nu hij de club een tijdje van binnenuit heeft meegemaakt, is de spits vol bewondering voor zijn trainer Xavi.

'Xavi was een geweldige speler. Hij was een middenvelder, hij zag het veld vanuit een centraal perspectief, dan zie je dus veel. Hij vertelt ons altijd wat wij kunnen doen om zelf een wedstrijd te veranderen. Het DNA van Barça is het spelen van goed voetbal, maar je moet wel begrijpen dat het voetbal verandert. Het spel zoals Barça het bijvoorbeeld tien jaar geleden speelde, dat werkt nu niet meer. Je moet daar een oplossing voor vinden.'

Lewandowski, die uiteraard vertelde van zijn ambitie om prijzen te winnen in Camp Nou, ging ook in op zijn toekomst. 'Ik denk niet in jaren. Volgens mij kan ik nog wel een paar jaar mee op hoog niveau, maar hoeveel precies weet ik niet. Wel meer dan twee, dat gaat wel lukken. Ik hoop hier nog een lange tijd te blijven.' Contractueel is dat alvast in orde, Lewandowski heeft nog een verbintenis tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.