Lewandowski in bloedvorm: Doppelpack, clubrecord en Van Nistelrooy voorbij

Reacties

Robert Lewandowski is dit seizoen de beste doelpuntenmaker in de Europese top. Ook tegen Olympiakos Piraeus (2-3 zege) sloeg de spits weer toe.

Lewandowski in bloedvorm: Doppelpack, clubrecord en Van Nistelrooy voorbij
© Pro Shots

Vrijwel alles wat Lewandowski dit seizoen voor het vijandelijke doel aanraakt verandert in goud. De Poolse scherpschutter maakte in de Bundesliga al twaalf doelpunten in acht wedstrijden (!) en staat na drie Champions League-duels op vijf treffers. Tel daar ook nog een treffer in het bekerduel met Energie Cottbus bij op en het totaal komt op achttien doelpunten in slechts dertien wedstrijden.

Met deze krankzinnige cijfers is Lewandowski de beste doelpuntenmaker van dit seizoen uit de belangrijkste vijf Europese competities. Zijn dubbelslag in Griekenland leverde hem bovendien een clubrecord op. Lewandowski heeft nu in twaalf officiële wedstrijden op rij gescoord voor Bayern. De laatste spits die dat voor elkaar kreeg was Carsten Jancker in 2000.

Aankomende zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Union Berlin in de Bundesliga, kan Lewandowski Jancker voorbij. 'Ik doe gewoon altijd mijn best en probeer mijn team te helpen', zei de 31-jarige spits na de zege van Bayern in Piraeus. 'Iedere keer als ik op het veld sta probeer ik beslissend te zijn. Ik blijf altijd gefocust en kalm en probeer gewoon mijn werk te doen.'

Dat lukt Lewandowski dus aardig. De spits blijft altijd hongerig naar doelpunten en zit op de alltime topscorerslijst van de Champions League Karim Benzema op de hielen. Real Madrid-spits Benzema staat op zestig doelpunten in het miljardenbal; Lewandowski heeft er maar twee minder. De goaltjesdief van Bayern staat na zijn Doppelpack van dinsdag op 58 goals en is Ruud van Nistelrooy (56). Naast Benzema hebben alleen Raúl, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo vaker gescoord in de Champions League dan Lewandowski.

Topscorers aller tijden in de Champions League

Naam: Aantal doelpunten:
01. Cristiano Ronaldo 127
02. Lionel Messi 112
03. Raúl 71
04. Karim Benzema 60
05. Robert Lewandowski 58
06. Ruud van Nistelrooy 56
07. Thierry Henry 50
08. Zlatan Ibrahimovic 48
08. Andriy Shevchenko 48
10. Filippo Inzaghi 46
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.