Lewandowski bouwt verder aan ongelooflijk seizoen

Reacties

Bayern München heeft voor het eerst in drie Bundesliga-duels weer gewonnen. Robert Lewandowski gaf een vervolg aan zijn ongelooflijke seizoen. Ook Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg wonnen.

Lewandowski bouwt verder aan ongelooflijk seizoen
© Pro Shots

Bayern München - 1. FC Köln 5-1
In de vorige duels had Bayern liefst vijf punten laten liggen. Tegen Arminia Bielefeld werd het 3-3 en tegen Eintracht Frankfurt werd zelfs verloren 2-1. Midweeks werd in de Champions League al beterschap getoond door met 1-4 te winnen bij Lazio.

Zaterdag volgde een nieuwe ruime overwinning. Voor rust zat Bayern al op rozen door goals van Eric Choupo-Moting (een kopbal) en een eenvoudige treffer van Lewandowski. Leon Goretzka, die ook de assist bij de 1-0 verzorgde, gaf de bal na een heerlijke actie met een mooi steekballetje mee aan de Pool: 2-0.

Na rust deed Ellyes Shkiri nog wat terug met de 2-1, maar daarna drukte Bayern het gaspedaal nog maar eens wat in. Eerst schoot Lewandowski uit de draai zijn 28ste goal in zijn 23ste competitieduel binnen en daarna was het woord aan Serge Gnabry. Met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 5-1, waardoor Bayern het gat met Leipzig voor nu tot vijf punten vergrootte. Kingsley Ehizibue zat bij de gasten negentig minuten op de bank.

Bayern-doelman Manuel Neuer haalde in het duel van zaterdag opgelucht adem. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 3-0
Zaterdagochtend stonden we in onze voorbeschouwing al stil bij de vorm van Jadon Sancho, die zijn vormdip helemaal achter zich heeft gelaten. Zaterdagmiddag gaf hij daar alleen maar meer blijk van.

Kort na rust zocht Sancho bij een dribbel naar ruimte om te schieten, maar koos hij voor het breedleggen op Mahmoud Dahoud. Dat resulteerde in een assist, want de middenvelder rondde met een droge schuiver af. Op slag van rust was het duel eigenlijk al gespeeld toen Sancho een strafschop benutte. Die penalty werd gegeven na een overtreding op Marco Reus, die op zijn beurt na een handige actie de bal weer van Sancho had gehad.

Het slotakkoord was voor Reinier, die de bal na breedleggen van Erling Haaland in een leeg doel kon schuiven. De voorassist bij die treffer kwam op naam van Sancho, die zo een groot aandeel had in de zege. Dortmund is daardoor in ieder geval voor even vijfde en houdt bovendien aansluiting met de topvier, oftewel de Champions League-plekken. Michel Vlap viel bij Bielefeld nog in, dat gold niet voor Mike van der Hoorn.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-0
VfL Wolfsburg heeft de aanspraak op een Champions League-ticket onderstreept met de zege op Hertha BSC. In de eerste helft werd de basis gelegd voor het volgende succes van Die Wölfe. Na een voorzet van Ridle Baku wilde Lukas Klünter voorkomen dat Wout Weghorst de score kon openen. De verdediger werkte de bal echter in eigen doel. De onfortuinlijke actie bleek fataal voor Hertha BSC, dat niet bij machte was Wolfsburg van de twaalfde zege van het seizoen af te houden. Maxence Lacroix maakte in de slotfase een einde aan onzekerheid met een rake kopbal. De tweede gele kaart voor Marin Pongracic was een kleine smet op de zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.