Leverkusen wint na Bayern München ook van Düsseldorf

Bayer Leverkusen heeft na de overwinning van vorige week tegen koploper Bayern München opnieuw gewonnen en stijgt hierdoor naar de vierde plaats in de Bundesliga. Zondag won de ploeg van trainer Sascha Lewandowski thuis met 3-2 van Fortuna Düsseldorf.

Leverkusen startte de wedstrijd overtuigend en opende na zestien minuten de score via Sidney Sam. Lange tijd gebeurde er niet veel in de wedstrijd totdat voormalig Ajacied Nando Rafael gelijk maakte. Lang kon de ploeg van Rafael niet genieten want nog geen minuut na de 1-1 was het André Schürrle (foto) die 2-1 aantekende.

In de tweede helft was het Leverkusen dat het tempo in de wedstrijd hoog hield wat resulteerde in een 3-1 voorsprong door Gonzalo Castro. Hierdoor leek de wedstrijd beslist totdat invaller Simon Rolfes twee minuten nadat hij in het veld stond al de rode kaart kreeg. Hierdoor moest Leverkusen het de laatste 25 minuten met tien man stellen.

In de resterende tijd ging de ploeg van trainer Norbert Meier op zoek naar de aansluitingstreffer. Lange tijd kon de defensie van de thuisploeg een treffer tegenhouden maar vier minuten voor tijd was het Adam Bodzek die 3-2 maakte en daarmee ook gelijk de eindstand op het bord zette.

Door de overwinning van Leverkusen staat de ploeg op de vierde plaats met achttien punten uit tien wedstrijden. Fortuna Düsseldorf bezet na tien competitierondes de vijftiende plaats met tien punten. Foto: VI Images