Leverkusen nadert Dortmund en herovert tweede stek

Borussia Mönchengladbach kon zondagmiddag niet voor een stuntje zorgen. Het thuisduel met Bayer Leverkusen eindigde in een deceptie voor de hekkensluiter: 1-3. Door de winstpartij stijgt de uitploeg naar de tweede plaats.

Pas in de slotfase van de eerste helft konden de bezoekers het verschil maken. Michal Kadlec (rechts op foto) was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij krulde op zeer fraaie wijze de bal in de bovenhoek. Zijn rake vrije trap kreeg op slag van rust een vervolg.

Gonzalo Castro (links op foto) vergrootte de voorsprong naar 0-2. Diezelfde Castro bepaalde na 73 minuten met een subtiel stiftballetje de eindstand op 1-3. Tussendoor had Martin Stranzl namens de gastheren de eer gered.

Bij Leverkusen viel Michael Ballack na 56 minuten in. De Duitser maakte zijn rentree na ruim vier maanden blessureleed. Leverkusen heeft na zondag elf punten minder dan koploper Borussia Dortmund, dat zaterdag de punten deelde met VfB Stuttgart. Borussia Mönchengladbach blijft rodelantaarndrager in Duitsland. Foto: VI Images