Leverkusen doet zaken met Betis en heeft spitsenbestand weer op orde

Reacties

Bayer Leverkusen staat volgens verschillende Duitse media op het punt zich te versterken met Borja Iglesias, die in eerste instantie zal worden gehuurd van Real Betis. Voor de Bundesliga-koploper was de komst van een spits pure noodzaak door de blessure van Victor Boniface.

Leverkusen doet zaken met Betis en heeft spitsenbestand weer op orde
© Pro Shots

Boniface, die er deze competitie al tien maakte, is waarschijnlijk tot begin april uit de roulatie met een bovenbeenblessure. Daardoor heeft trainer Xabi Alonso maar één centrumspits van naam en faam tot zijn beschikking: Patrik Schick.

Iglesias heeft dit seizoen in La Liga-verband nog niet gescoord voor Real Betis, maar was in de voorbije drie jaargangen telkens goed voor minimaal tien goals. De 1,87 meter lange spits is door zijn opgedroogde productie geen vaste waarde meer bij de ploeg van Manuel Pellegrini. De verliezend Champions League-finalist van 2002 zou een koopoptie van acht miljoen euro hebben bedongen.

Leverkusen leidt de dans in de Bundesliga. De equipe van Alonso heeft zeven punten meer dan Bayern München, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Spelersprofiel

Borja Iglesias


Geboortedatum:
17 januari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Santiago de Compostela
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Bayer Leverkusen
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.