Leverkusen anticipeert met Braziliaanse international op transfer Frimpong

Reacties

Bayer Leverkusen heeft de eerste versterking voor komend seizoen gepresenteerd. De kersverse Braziliaanse international Arthur komt over van América Mineiro en moet bij de Bundesliga-club de opvolger worden van Jeremie Frimpong.

Leverkusen anticipeert met Braziliaanse international op transfer Frimpong
© Pro Shots

Volgens Kicker dekt Leverkusen zich met de komst van Arthur in voor een eventueel vertrek van Frimpong en Timothy Fosu-Mensah. Eerstgenoemde wordt vanwege zijn uitstekende prestaties in verband gebracht Barcelona en Manchester United, terwijl het volgens Duitse media niet is uitgesloten dat ook Fosu-Mensah vertrekt in de zoektocht naar meer speeltijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Technisch directeur Simon Rolfes is ervan overtuigd dat Arthur op de middellange termijn kan uitgroeien tot belangrijke speler voor Leverkusen. De twintigjarige rechtsback debuteerde onlangs voor Brazilië in het oefenduel met Marokko, waarin hij vlak voor tijd inviel. Arthur kost naar verluidt zes miljoen euro en tekent een contract tot medio 2028.

Met zijn snelheid en behendigheid verwacht Rolfes dat Arthur goed uit de voeten kan in het systeem van trainer Xabi Alonso, die Leverkusen in een 3-4-3-formatie laat voetballen met aanvallend ingestelde vleugelverdedigers. In die rol was Frimpong dit seizoen al goed voor acht goals en negen assists, desondanks riep bondscoach Ronald Koeman hem niet op.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Frimpong
Meer over J. Frimpong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.