Levante blijft verrassen en is weer koploper in Spanje

Levante is in Spanje weer koploper en is tevens nog altijd ongeslagen. De tweede club uit Valencia speelde woensdag in eigen huis vijftig minuten lang dramatisch, maar ging door een goede tweede helft en een zéér late treffer toch aan de haal met een zege op Real Sociedad. Málaga ging met Ruud van Nistelrooy in de gelederen opnieuw onderuit.

Levante - Real Sociedad 3-2De bedoelingen van Real Sociedad waren vanaf het eerste signaal duidelijk. De ploeg kwam zeer bevlogen uit de startblokken en had al na acht minuten op een 0-3 voorsprong kunnen staan. De schade bleef voor Levante, mede door hulp van de lat, beperkt tot slechts één tegendoelpunt. Daniel Estrada opende de score na vier minuten.

In de eerste vijftig minuten trachtte Levante wel langszij te komen, maar kwam werkelijk geen pass aan bij de dit seizoen uitstekend presterende ploeg. Na 56 minuten viel die gelijkmaker wel, maar was daar het nodige fortuin voor nodig. Een schot van Nano werd dusdanig getoucheerd dat de bal in de verre hoek plofte.

Vijf minuten na die gelijkmaker was het opnieuw Nano die aan de basis stond van een doelpunt van Levante. Zijn afgemeten voorzet werd onberispelijk binnengekopt door Valdo. Lang leek de thuisploeg die voorsprong vast te houden, maar Inigo Martinez nam in de slotfase een afvallende bal op zijn slof en deponeerde het speeltuig in de verre hoek.

Met slechts een handvol seconden te gaan boog Levante de gelijke stand alsnog om in een zege. Rubén Suaréz schoot een vrije trap keihard in de hoek. Bij het zeer uitbundig vieren van die treffer kreeg voormalig Ajacied Juanfran nog een rode kaart terwijl hij op de reservebank zat.

De rode prent maakte de blijdschap er bij Levante niet minder om. De ploeg neemt de koppositie weer over van Barcelona. De Catalaanse grootmacht heeft twee punten minder. Na negen duels in de Spaanse competitie is het rapport van Levante uitstekend met zeven zeges en slechts twee gelijke spelen.

Rayo Vallecano - Málaga 2-0Het Málaga van Joris Mathijsen (hij zat negentig minuten op de bank) en Ruud van Nistelrooy (hij speelde de gehele wedstrijd) leek op bezoek bij Rayo Vallecano nog niet bekomen van de schrik van de flinke nederlaag tegen Real (4-0). Op bezoek bij Vallecano was het uitzicht op een goede prestatie al snel verdwenen.

Na zeven minuten zorgde Botelho voor het openingsdoelpunt. Een halfuur later moesten de bezoekers met tien man verder door een rode kaart voor Eliseu. In de tweede helft deelde Raúl Tamudo de nekslag uit met de tweede goal van Rayo. Die treffer betekende de eindstand. Door de nederlaag is Málaga zesde, de opponent van woensdag staat een plaatsje lager.

Real Zaragoza - Valencia 0-1Valencia kroop door de nipte zege naar de vierde stek in Spanje. Jordi Alba tekende acht minuten voor tijd voor de enige treffer op bezoek bij Real Zaragoza. De thuisploeg bungelt onderaan de middenmoot.

Overige uitslagGetafe – Osasuna 2-2 Foto: VI Images

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}