Leonardo definitief terug op Nederlandse velden

Reacties

FC Eindhoven kan eindelijk beschikken over Leonardo de Vitor Santiago, kortweg Leonardo. De voormalig Feyenoorder heeft een contract tot het einde van dit seizoen getekend aan de Aalsterweg.

Leonardo definitief terug op Nederlandse velden

In de verbintenis is tevens een optie voor een extra seizoen opgenomen, meldt Eindhoven op de clubsite. Vorige week werd het dossier van de 34-jarige Braziliaan eindelijk compleet gemaakt, door het afronden van het laatste papierwerk.

Leonardo trainde al vanaf het begin van het seizoen mee met FC Eindhoven. Als niet-EU-speler was hij te duur voor de club, waardoor Leonardo de afgelopen maanden met succes een inburgeringscursus volgde om het Nederlandse staatsburgerschap te krijgen. Nu hij dat heeft ontvangen, is hij speelgerechtigd. Vrijdag kan hij zijn debuut maken in het uitduel met Jong FC Utrecht (20.00 uur).

Leonardo speelde al twaalf jaar in Nederland, voor Feyenoord, NAC Breda en Ajax. De linkspoot belandde bij Eindhoven door zijn band met trainer Ricardo Moniz, die eerder met hem werkte bij Red Bull Salzburg en Ferencváros.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.