Leonardo aan de kant bij NAC na kritiek in interview

NAC-trainer John Karelse heeft de Braziliaanse aanvaller Leonardo niet in de wedstrijdselectie opgenomen voor het competitieduel met FC Twente.

Leonardo aan de kant bij NAC na kritiek in interview

Reden hiervoor is het interview dat de Braziliaan deze week gaf in het blad NuSport. Daarin liet het Braziliaanse probleemkind zich bijzonder laatdunkend en kritisch uit over voormalig ploeggenoot Pierre Van Hooijdonk.

Leonardo verweet Van Hooijdonk in diens gezamenlijke periode bij Feyenoord egoïstisch te zijn en geen respect te hebben voor jonge spelers. Daarnaast vond de Braziliaan dat Van Hooijdonk met zijn riante salaris het begin van de financiële problemen bij NAC Breda inluidde.

Reden genoeg voor de technische staf van NAC om de speler buiten de wedstrijdselectie te laten. 'Ik weid er liever niet te veel over uit, maar Leonardo heeft een interview gegeven dat voor wat onrust in de groep heeft gezorgd', aldus Karelse. 'Heel ernstig is het niet, maar de club NAC en zeker de selectie is nu gebaat bij rust en daar heeft dat interview geen goed aan gedaan. Vandaar dat we hem even aan de kant houden.'

De loopbaan van Leonardo is doorspekt met incidenten. Alleen dit seizoen al werd de aanvaller diverse keren geschorst door de club. Daarnaast kwam de speler in het nieuws door tot tweemaal toe zijn ploeg schade te berokkenen door kinderlijk uit te verdedigen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's