Lens 'extra gestraft' door Van Gaal na incident in De Kuip

Jeremain Lens kreeg vorige week drie wedstrijden schorsing voor zijn gedrag na het uitduel met Feyenoord (2-1 verlies), maar dat heeft ook gevolgen voor het vervolg van zijn interlandloopbaan. Bondscoach Louis van Gaal besloot de PSV-aanvaller namelijk niet op te nemen in de voorselectie voor de WK-kwalifcatieduels met Estland (22 maart) en Roemenië (26 maart).

Lens 'extra gestraft' door Van Gaal na incident in De Kuip

Na de nederlaag in De Kuip op 24 februari wachtte Lens tegenstander Joris Mathijsen op. Hij wilde verhaal halen voor een moment tijdens de wedstrijd, waarna er een opstootje ontstond.

Een schorsing van drie duels volgde vanwege 'het schaden van de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen, in het bijzonder door na afloop van de wedstrijd Feyenoord - PSV (24 februari jl.) een (gewelddadige) confrontatie met een tegenstander te zoeken, door deze tegenstander aan zijn shirt te pakken en vast te houden.'

Aangezien Lens in Rotterdam ook nog eens zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg, zit hij op dit moment een totale schorsing van vier wedstrijden uit. Pas op zondag 31 maart, als PSV op bezoek gaat bij Roda JC Kerkrade, kan hij zijn rentree maken. Van Gaal selecteert geen spelers zonder wedstrijdritme, waardoor de bondscoach besloten heeft om Lens geen uitnodiging te sturen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen