Leicester ontslaat zoon manager na racistische sekstape

Reacties

Leicester City heeft drie jonge spelers, waaronder de zoon van manager Nigel Pearson, ontslagen. Het drietal misdroeg zich tijdens een trip met het eerste elftal.

Leicester ontslaat zoon manager na racistische sekstape

The Foxes laten via een officieel statement weten dat de contracten van Tom Hopper (20), Adam Smith (22) én James Pearson (22, foto) per direct zijn ontbonden. 'Dat is de conclusie van een intern onderzoek en de daaropvolgende procedures. Leicester City Football Club is zich goed bewust van de voorbeeldfunctie van de club en de spelers', zo meldt Leicester zelf. Meer commentaar wil de club niet geven.

De drie jongelingen waren na het afgelopen seizoen tijdens een trip door Thailand - nota bene georganiseerd omdat de eigenaar van de club uit dat land komt - betrokken bij een tamelijk bizar incident. Een video waarop het trio seksuele handelingen verricht met een aantal prostituees en hen daarbij racistisch bejegent, lekte uit. Daarop werden de drie al naar huis gestuurd, nu zijn ze definitief op straat gezet.

Uitermate saillant detail is dat James Pearson de zoon van manager Nigel Pearson is. De man die Leicester dit seizoen naar lijfsbehoud in de Premier League hielp, is sinds 2013 nota bene fervent bestrijder van racisme in het voetbal. Hij is een van de gezichten van Kick it Out, een grote campagne tegen racisme. Pearson junior is de enige speler van het drietal die ooit minuten maakte in het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.