Legendarische manager Ferguson wint ruim een miljoen dankzij een paard

Reacties

Sir Alex Ferguson is na zijn terugtreding bij Manchester United niet stil gaan zitten. De legendarische Schotse manager heeft genoeg om zijn dagen mee te vullen: paardensport bijvoorbeeld. Die hobby leverde Fergie recent een beste smak geld op: ruim 1,1 miljoen euro.

Legendarische manager Ferguson wint ruim een miljoen dankzij een paard
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bij een race in Saoedi-Arabië, de Neom Turf Cup, kwam het door Ferguson zelf gefokte paard Spirit Dancer als eerste over de finish, hetgeen die lucratieve hoofdprijs opleverde. De gewezen coach van Manchester United en Aberdeen zag zijn dier in november ook al goed presteren, toen ging Ferguson naar huis met een kleine zes ton (en een gebroken rib door het juichen).

'Het is geweldig, als in een droom', sprak Ferguson na de winst. 'Een vriend raadde me ooit aan om een eigen paardenfokkerij te beginnen. We kochten vervolgens een merrie, en het resultaat is te zien met dit paard', kon de manager zijn geluk niet op. Fergusons voorliefde voor paarden is overigens verre van nieuw en had zelfs een beslissende invloed gehad op de clubgeschiedenis van United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ferguson had begin deze eeuw een paard dat Rock of Gibraltar heette, samen met twee (invloed)rijke Ierse vrienden. En niet zomaar rijk: het ging om de rijkste mensen in Ierland. Ze wilden zich inkopen bij United, en Ferguson zou ze helpen. Tot Ferguson en de Ieren ruzie kregen over de financiële opbrengsten van wat toen te boek stond als 's werelds beste racepaard. Een jaar later werd de familie Glazer ingehuldigd als de nieuwe eigenaars op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.