Leeds United-fans krijgen nieuwe hoop op Premier League-rentree

Reacties

Door de coronacrisis zitten fans van Leeds United nog langer in spanning met de vraag of hun club nou eindelijk weer eens promoveert naar de Premier League. Vrezen voor een vervroegd einde van het seizoen lijkt men in ieder geval niet te hoeven doen.

Leeds United-fans krijgen nieuwe hoop op Premier League-rentree
© Pro Shots

Als de competitie niet kan worden afgemaakt, promoveert Leeds namelijk als nummer één van het Championship, samen met West Bromwich Albion. Dat is het voornemen van de English Football League (EFL). Bij een vervroegd einde van het seizoen wordt er zoals in wel meer landen gekeken naar het aantal punten per wedstrijd. Na 37 wedstrijden staat Leeds bovenaan met 71 punten. West Brom heeft een punt minder.

Een scenario zoals in Nederland, waar de nummers één en twee niet promoveren, zal waarschijnlijk dus niet voorkomen in Engeland. De derde club die promoveert wordt, zoals gewoonlijk, bepaald via play-offs. Men hoopt nog steeds dat het seizoen gewoon kan worden afgemaakt en dat Leeds en West Brom op sportieve gronden hun promotie kunnen afdwingen. 'Maar stel dat we in juni weer beginnen, is er geen garantie dat we het seizoen kunnen afmaken', stelt Derby County-voorzitter Mel Morris, die het voorstel van de EFL om Leeds en West Brom te laten promoveren steunt. 'Stel dat er spelers worden besmet met het virus, komt alles weer tot stilstand.'

En dus is een plan B zoals de EFL dat donderdag bekendmaakte nodig. Fans van Leeds zijn uiteraard verheugd met het idee dat het club eindelijk weer naar de Premier League gaat. De club was er in 1992 bij toen de hoogste competitie van Engeland werd geïntroduceerd en speelde er tot de degradatie in 2004. Sindsdien is er sportief weinig goeds gebeurd en daalde Leeds in 2007 zelfs af naar de League One.

Inmiddels speelt de club alweer tien seizoenen op het tweede niveau. Vorig seizoen was Leeds al dicht bij promotie naar de Premier League toen het op de derde plek eindigde. In de play-offs was Derby County toen echter te sterk. Nu is de kans wel heel groot met een voorsprong van zeven punten op nummer drie Fulham en het vangnet als het seizoen niet kan worden afgemaakt.

Championship

Stand Championship 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leeds United
46
28
9
9
77-35
+42
93
2
West Bromwich Albion
46
22
17
7
77-45
+32
83
3
Brentford
46
24
9
13
80-38
+42
81
4
Fulham
46
23
12
11
64-48
+16
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.