Leeds-eigenaar ontsloeg per ongeluk trainer uit ergernis over paarse bank

Reacties

Massimo Cellino ontsloeg in zijn tijd als Leeds United-eigenaar per ongeluk manager Brian McDermott omdat hij het Engels nog niet vlekkeloos beheerste.

Leeds-eigenaar ontsloeg per ongeluk trainer uit ergernis over paarse bank
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In gesprek met The Daily Mail verhaalt de flamboyante Italiaan in geuren en kleuren over zijn uiterst hectische periode als Leeds-baas, tussen 2014 en 2017. Managers sneuvelden bij bosjes en de verliezend Europa Cup I-finalist van 1975 slaagde er maar niet in de sprong naar de Premier League te maken.

Al bij zijn entree baarde Cellino opzien. De Italiaan heeft een hekel aan de kleur paars en het toeval wilde dat er een fluwelen bank van die kleur in een van de ruimtes stond waar hij met het bestuur vergaderde. 'Mijn Engelse uitspraak was beroerd. Ik zag een verdomde bank in de hoek staan. Hij was paars. Ik zei: "Ik wil een andere couch, ik wil hem niet meer zien". En toen veranderden ze van trainer.'

De bank bleef staan, maar McDermott moest wijken. Het betekende dat Leeds aan de vooravond van het duel met Huddersfield Town zonder trainer zat. 'Het bestuur vroeg me wie het team moest leiden. Ik begreep de vraag niet. We hebben toch een manager? "Nee, die heb je net ontslagen."'

Uiteindelijk werd McDermott teruggehaald door het bestuur. In de zomer daarop moest de oud-middenvelder alsnog het veld ruimen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.