Lazio zet stadgenoot Roma onder druk bij rentree De Vrij

Reacties

Lazio heeft met een 1-0 overwinning op bezoek bij Sampdoria de tweede plaats weer even overgenomen van AS Roma. Stefan de Vrij maakte na ruim een maand afwezigheid weer zijn eerste minuten voor de Romeinse Serie A-club.

Lazio zet stadgenoot Roma onder druk bij rentree De Vrij

De Vrij zat voor het eerst sinds 12 april weer bij de wedstrijdselectie, nadat hij de afgelopen vijf competitieduels had gemist door een knieblessure. Daarin morste Lazio liefst tien punten. Met de Oranje-international als invaller hield het de 1-0 voorsprong in de eerste van vier topduels vast, waardoor stadgenoot Roma zondag moet winnen van Udinese in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League.

Nadat vooral Sampdoria enkele goede kansen onbenut had gelaten, nam Lazio in de 54ste minuut de leiding. Santiago Gentiletti, die een kwartier voor tijd werd vervangen door De Vrij, werkte een hoekschop van Cristian Ledesma in het doel tijdens zijn rentree van een zware kruisbandblessure. Samuel Eto'o probeerde de goal op de doellijn nog te voorkomen met een atletische omhaal, maar zijn dappere poging mislukte. Daardoor boekte Lazio de negende competitiezege op rij in een duel waarin De Vrij meedeed.

Het is een flinke opsteker voor trainer Stefano Pioli, want in de komende weken wacht Lazio nog drie finales. Eén echte, woensdag in de strijd om de Coppa Italia tegen Juventus. Vervolgens staan in de laatste twee speelronden confrontaties met Roma en Napoli, de concurrenten voor Champions League-voetbal, op het programma. De nummer twee plaatst zich direct voor het miljoenenbal, de nummer drie gaat naar de voorronden. Nummer zes Sampdoria strijdt nog om de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.