Lazio heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd door landskampioen Napoli te verslaan. Atalanta Bergamo was thuis veel te sterk voor Monza, terwijl een Nederlander trefzeker was in Stadio Renato Dall'Ara.

Napoli
1 - 2
Lazio
Lazio

Donderdagavond werd Lazio bij de Champions League-loting gekoppeld aan Feyenoord, dat vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League ook al tegen de Romeinen speelde. De ploeg van trainer Maurizio Sarri begon dramatisch aan het seizoen, want na twee wedstrijden stond de teller nog op nul punten. En dan wachtte zaterdag ook nog eens een uitduel met Napoli, de kampioen van afgelopen seizoen. En de titelverdediger was juist uitstekend aan het seizoen begonnen met twee overwinningen.

Zaterdagavond was het echter Lazio dat na een half uur verrassend op voorsprong kwam in Stadio Diego Armando Maradona. En niet zomaar, het doelpunt van Luis Alberto zou zomaar het mooiste doelpunt van dit weekend kunnen zijn. Met een schitterende hakbal zorgde hij op aangeven van Felipe Anderson voor de verrassende 0-1.

De vreugde bij de bezoekers was echter van korte duur, want twee minuten later had Piotr Zielinski de stand alweer gelijk getrokken. Van net buiten het strafschopgebied schoot hij raak. Van de dramatische start van het seizoen van Lazio was in Napels weinig te merken, want zeven minuten na rust kwam het opnieuw op voorsprong. Na een goede actie van Felipe Anderson blonk Luis Alberto dit keer uit met een overstapje, waarna Daichi Kamada zijn eerste doelpunt als speler van Lazio maakte: 1-2.

Napoli kwam daarna twee keer goed weg, want doelpunten van Mattia Zaccagni en invaller Matteo Guendouzi werden afgekeurd vanwege buitenspel. Waarom dat tweede doelpunt werd afgekeurd, was erg onduidelijk. Die arbitrale beslissing had uiteindelijk geen effect op het resultaat, want Lazio sleepte de overwinning over de streep en is niet langer puntloos in de Serie A.

Atalanta Bergamo
3 - 0
Monza
Monza

Atalanta Bergamo kende een eenvoudige avond tegen Monza, want halverwege stond het al op een 2-0 voorsprong door treffers van Éderson en Gianluca Scamacca. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini, die basisplaatsen had voor Teun Koopmeiners en Marten de Roon, kwam tien minuten voor rust op voorsprong nadat Charles De Ketelaere na een hoekschop de bal had teruggelegd op Éderson.

Zeven minuten later was het opnieuw raak: Gianluca Scamacca maakte zijn eerste doelpunt in dienst van La Dea. De oud-speler van onder meer PSV en PEC Zwolle profiteerde van voorbereidend werk van Matteo Ruggeri. Atalanta Bergamo zat daardoor op rozen en de voorsprong kwam in de tweede helft geen moment meer in gevaar.

Sterker, in de 62ste minuut maakte Scamacca na voorbereidend werk van Koopmeiners zijn tweede doelpunt van de avond en niet veel later werkte Koopmeiners de bal zelf binnen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege hands. Ook Scamacca zag nog een doelpunt afgekeurd worden. Een kwartier voor tijd kreeg ook de derde Nederlander speeltijd bij Atalanta: Mitchel Bakker verving Ruggeri.

Bologna
Bologna
2 - 1
Cagliari
Cagliari

Eerder op de avond won Bologna thuis van Cagliari. Sam Beukema, Jesper Karlsson en Joshua Zirkzee hadden allemaal een basisplaats bij de Rossoblù, terwijl Pantelis Hatzidiakos nog ontbrak bij de bezoekers. Halverwege de eerste helft kwam Cagliari op voorsprong via Zito Luvumbo, maar dankzij een treffer van Zirkzee na bijna een uur werd het 1-1.

Riccardo Orsolini kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans om Bologna op voorsprong te zetten, maar hij miste een strafschop. Die misser kwam hem echter niet duur te staan, want kort voor tijd bepaalde Giovanni Fabbian de eindstand op 2-1. Hij stond net drie minuten binnen de lijnen als vervanger van Karlsson.