Lazio beëindigt bekerdroom De Roon en Hateboer op ruwe wijze

Lazio heeft ten koste van Atalanta Bergamo voor de zevende keer de Coppa Italia veroverd. In het Stadio Olimpico waren de Romeinen grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij, maar diep in de tweede helft sloeg Lazio toch twee keer toe.

Atalanta Bergamo
0 - 2
Lazio
Lazio

In de eerste helft lag het tempo zeer hoog, maar een doelpunt bleef uit. Tien dagen na de ontmoeting in de Serie A was het Atalanta dat als eerste het initiatief nam. Papu Gomez beproefde zijn geluk na ruim een minuut en zag hoe doelman Thomas Strakosha reddend optrad. Daarna kopte Lucas Leiva naast namens Lazio.

De beste mogelijkheid was halverwege de eerste helft voor Marten de Roon, die net als Hans Hateboer een basisplaats kreeg in de finale. De Roon, op jacht naar zijn eerste prijs in clubverband, schoot de bal na een vrije trap tegen de lat. In de rebound liet Duván Zapata de mogelijkheid op 1-0 liggen. Bastos (die al geel op zak had) maakte in die situatie hands, maar de VAR vond het niet kwalijk genoeg voor een strafschop.

Lazio-trainer Simone Inzaghi had genoeg gezien en haalde Bastos kort daarop voor alle zekerheid naar de kant. Atalanta, dat voor de vierde keer in zijn bestaan in de eindstrijd van het Italiaanse bekertoernooi stond, kreeg ook na rust de eerste kansen: Strakosha strekte zich op een schot van Timothy Castagne en voorkwam later dat Zapata iets kon doen met een slim passje van Josip Ilicic.

Lazio zag toe hoe Atalanta almaar sterker werd. Gomez speelde een kwartier voor tijd Marco Parolo uit en raakte vervolgens de paal met zijn schot. Een voorsprong leek niet ver weg voor Atalanta, maar het tegenovergestelde gebeurde: na 82 minuten mikte Lucas een hoekschop op het hoofd van Sergej Milinkovic-Savic, die onhoudbaar raak kopte en Lazio aan de leiding bracht (0-1).

De spirit was er daarna zo goed als uit bij Atalanta. Trainer Gian Piero Gasperini voerde wel snel een driedubbele wissel door, waarbij onder meer De Roon het veld verliet, maar het mocht niet baten. Doelman Pierluigi Gollini voorkwam eerst een doelpunt van Joaquín Correa, maar werd in blessuretijd alsnog geklopt door de Argentijn na een snelle counter.

De beker is voor Lazio al de zesde sinds het seizoen 1997/98. Atalanta blijft daarentegen dromen van nieuw bekersucces, na de eindzege in het seizoen 1962/63. In de competitie stevent de ploeg af op de vierde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de groepsfase van het Champions League-toernooi. Met nog twee ronden te gaan staat Atalanta drie punten voor op AC Milan en AS Roma.